Het gebruik van drones heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld vanwege hun lage prijs en grote toegankelijkheid. Naast hun toepassing in search & rescue,  surveillance door agentschappen voor rechtshandhaving en het leger, worden ze ook op grote schaal gebruikt voor commerciële, hobby- en zelfs terroristische doeleinden. Vanwege hun compacte formaat en de mogelijkheid om te vliegen op grote hoogte, zijn drones zeer moeilijke doelen om neer te schieten en met conventionele middelen zoals kleine vuurwapens en geweren. Het gebruik van vuurwapens om deze bedreigingen een halt toe te roepen, kan gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid en de veiligheid, vooral tijdens drukke openbare bijeenkomsten zoals concerten, sportevenementen en andere organisaties.

Drone Killer past elektromagnetische interferentie op hoge snelheid toe om de communicatie tussen de drone en zijn besturingseenheid te verstoren, waardoor de drones niet goed werken.

 

Met de mogelijkheid om geruisloos- en onmiddellijk te werken zonder negatieve gevolgen voor de menselijke gezondheid, de openbare veiligheid en het milieu, biedt Counter Drone de meest effectieve oplossing voor het bestrijden van ongewenste drones.

 

Drones gebruiken 3 verschillende frequenties voor commando- en controle, video-overdracht en GPS-navigatie-verbindingen. Een groot aantal huidige drones (99%) gebruikt de 2,4 GHz- en 5,8 Ghz-frequenties voor video-overdracht en afstandsbediening. De frequentieband van 1,5 Ghz wordt gebruikt om te communiceren met het Global Positioning System om vliegen te vergemakkelijken.

 

Het Counter Drone elektromagnetische pulsgeweer past krachtige elektromagnetische oorlogsvoering toe op 1,5 GHz, 2,4 GHz en 5,8 GHz-frequenties worden gestraald als een geconcentreerde plek met behulp van gerichte RF-antennes die de sterkte van de signaal maximaliseren.

 

Drones waarvan het signaal wordt weggehaald door de Counter Drone, verliezen hun verbinding met de afstandsbediening en gaan een 'failsafe-modus' in die vereist dat ze naar 'Return To Home' terugkeren. Counter Drone past ook een elektromagnetische pulsaanval met hoge intensiteit toe tegen de drones-GPS-communicatie en scheidt deze zodat de thuis-terugkeerfunctie wordt uitgeschakeld. De drone die arbeidsongeschikt is geworden, wordt gedwongen op die plek te landen en zijn motoren uit te zetten om de drone te vangen en te herstellen.

 

 

  Technische specificaties:

 

     -2.4 Ghz 10 Watt;

 

     -5.8 Ghz 10 Watt;

 

     -1.5 Ghz 25 Watt;

 

     -Super Focus RF Antennas;

 

     -Continuous Jamming Algorithm;

 

     -Double RF Casing;

 

     -16 x 55 Binoculars;

 

     -Ergonomic Handle;

 

     -22 mm Picatiny Rail;

 

     -4 Fan Active Cooling;

 

     -Effective Range 1 Km.